Konya Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında kent genelinde 1 milyon 800 bin çiçeği toprakla buluşturdu.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, Millet Bahçesi, Zafer Meydanı, Kültürpark, Kılıçarslan Meydanı, Alaaddin Tepesi, Japon Parkı ve Sille Kent Atölyesi başta olmak üzere birçok noktada mevsimsel peyzaj uygulamalarının gerçekleştirildiği belirtildi.
Çalışmalar kapsamında İstanbul Çevre Yolu, Havalimanı Caddesi, Mobilyacılar Kavşağı ve Dedeman Kavşağı gibi yoğun trafik güzergâhlarında da çevre düzenlemeleri yapıldı. Uygulamalarda farklı türlerde çiçek ve bitkiler kullanılarak şehir genelinde görsel bütünlük sağlanması hedeflendi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, peyzaj çalışmalarının şehir estetiği ve yaşam kalitesine katkı sunduğunu belirterek, sürdürülebilir çevre anlayışı doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı