İsrail: 'İsrail yeni girişimleri teşvik etmeye devam ediyor'

Stockholm, 29 Mart (Hibya) – İsrail, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından dün verilen ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne gecikmeksizin temel gıda tedarikini sağlaması gerektiği yönündeki karara yanıt verdi.

ETF’lerdeki nakit akışı ılımlıyken Bitcoin’deki düzeltmede dip seviyelere gelindi

Düzeltme hareketi sonrası Bitcoin fiyatları tarihi zirvesinden aşağı yönlü olarak yüzde 17,5 oranında uzaklaştı. ETF tarafında geçtiğimiz hafta para çıkışları yaşanırken, bu çıkışların tamamı Grayscale Bitcoin Trust’tan gerçekleşti.

Türkiye, küresel fintek sektöründe güçlü bir konuma sahip

Fintek sektörü, 2023 yılında da Türkiye’de öne çıkan sektörlerin başında yer almaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki faaliyetlerine hız kazandıracağını açıklayan Papel CEO’su Seyhan İbrahim Yıldırım, Türkiye’nin küresel fintek sektöründeki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım’a göre, Türk bankacılık sektörünün gelişmişlik düzeyi ve genç nüfus oranının yüksek olması, sektörün büyümesindeki en önemli etkenler oldu.

Bakan Bayraktar: Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Göktepe-1 kuyusunda sondaja başlandığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Karşıyaka İlkokulu'na ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta Karşıyaka İlkokulu'nu ziyaret etti.

Tether, yapay zeka odağını genişletiyor

Tether, kurduğu yapay zeka odaklı yeni bölümüyle yenilikçiliğe vurgu yaparak yapay zekanın geleceğini şekillendirmedeki konumunu güçlendiriyor. Bu hamleyle Tether, çok modlu yapay zeka modellerinin geliştirilmesine liderlik ederken endüstri standartlarını belirlemeyi ve iş birliklerine öncülük etmeyi planlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Kastamonu’da ölen bebeğe ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu’da bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya dair adli ile idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Faturalab ve eBebek'ten anne ve bebek ürünleri sektöründe devrim yaratacak iş birliği

Türkiye'nin lider fintech platformu Faturalab ile anne ve bebek ürünleri sektörünün öncüsü eBebek, önde gelen katılım bankaları Albaraka Türk ve Türkiye Finans iş birliğiyle başlatılan tedarik zinciri finansmanı programı kapsamında güçlerini birleştirdi. Bu anlaşma, sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor ve tedarik zinciri süreçlerine yenilikçi bir soluk getiriyor.

Tuzla Belediyesi, KİPTAŞ 2. Etap Konutları’nda 2 bin 500 kişilik sokak iftarı düzenledi

Tuzla Belediyesi, KİPTAŞ 2. Etap Konutları’nda 2 bin 500 kişiyi aynı sofra etrafında buluşturdu.

Küresel ısınma şimdiden küresel zaman işleyişini etkiliyor

Stockholm, 29 Mart (Hibya) – Yeni bir araştırmaya göre, iklim değişikliği zamanı ve zamanın nasıl ölçüldüğünü etkileyebilir.