DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ABD'nin Venezuela'ya operasyon yaparak Devlet Başkanı Maduro'yu kaçırması ile başlayan gelişmelere tepki gösterdi. Uluslarası hukuk kuralları ve devletlerin egemenlik haklarına dikkat çeken Ali Babacan, Venezuela'nın geleceğinin kendi halkının hür iradesi ile şekillenmesi gerektiğini vurguladı.
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ABD'nin Venezuela operasyonununa ilişkin sosyal medya hesaplarından şu mesajları verdi:
"Venezuela’da yaşanan son gelişmeler; uluslararası hukukun temel sütunu olan devletlerin egemen eşitliği ilkesine aykırıdır, Birleşmiş Milletler Şartı’nın açık ihlalidir. Maduro rejiminin iç demokratik süreçleri tıkaması ve insan hakları ihlalleri böyle bir müdahalenin gerekçesi olamaz. Venezuela’nın geleceği kendi vatandaşlarının hür iradesiyle ve demokratik siyasetle şekillenmelidir. Bu kritik dönemde tüm taraflar sivil halkın güvenliğinin sağlanması için gerekli hassasiyeti ve çabayı ortaya koymalıdır. Türkiye bu konuda ilkeli ve tutarlı bir tavır sergilemeli, her koşulda uluslararası hukuku savunmalıdır."
Hibya Haber Ajansı