news-details

İzmir’e gelen depremzedelere yardım eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan depremin yaralarını sarmak için tüm gücüyle çalışıyor. Depremin ilk gününden itibaren afetten etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve bölgeye hizmet birimlerini sevk eden Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e gelen depremzedelere de sıcak yuva imkanı sağlıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası ile depremzedelerin bir bölümü gönüllülerin desteği ile konutlara yerleşirken, bir bölümü de Büyükşehir’in Buca ve Örnekköy’deki tesislerinde kalıyor.    

Yaralarımızı dayanışmayla birlikte saracağız
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin deprem bölgelerinden kente gelen depremzedeleri ilk olarak Kültürpark'ta Halkla İlişkiler Merkezi ve Fuar İzmir’de karşıladığını söyleyen Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak öncelikli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.  Ev, giysi gibi acil ihtiyaçları tespit edilen vatandaşların barınma sorunları çözülüyor. Konutlara yerleştirilen afetzedelere 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda desteği veriliyor. Psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimcilerden oluşan 100 kişilik bir Psikososyal Destek Çalışma Ekibi de çalışmalarını sürdürüyor. Yaralarımızı dayanışmayla birlikte sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yardım etmek için seferber oldular
Malatya’dan İzmir’e gelen Ferah Kızılay Soysal, Fuar İzmir’de yardımlaşma merkezinde yaşadığı süreci anlattı. Soysal, “Depremi yaşayınca tek bir eşyamızı bile almadan buraya geldik. Bizler böyle bir insanlık, yardımseverlik daha önce görmedik. Hem Ankara’da hem de İzmir’de bizleri o kadar güzel ağırladılar ki sizlere anlatamam. Herkes seferber oldu. Halkı mı dersiniz, çalışanları mı, kültür düzeyi mi bilmiyorum ama manevi olarak yalnız olmadığımızı hissettik. Kordon Otel bize ücretsiz kapılarını açtı. Daha sonra Fuar İzmir’de kurulan merkeze geldik. İnsanlar burada bizlere yardımcı olmak için seferber oldu. Bir Kira Bir Yuva’ya başvurduk. Malatya’da iki evim vardı. Biz daha önce insanlara yardım ediyorduk. Yardım edilecek hale geldik. Hayat işte… Ama hem Ankara hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Allah raz ı olsun” dedi.

Bizleri çok güzel ağırladılar
Antakya’dan gelen Mehmet Gezer ise “Evimiz yan yattı. Apar topar evden çıktık. 3 kızım var. Mahşer yeri gibiydi. Her taraf yıkıldı, yollar yarıldı. 4-5 gün çıkamadık oradan. İnternet, elektrik, su yok. Gelirken yüzümüzü dinlenme tesisinde yıkadık. Kızım İzmir’de okuyor. Öğretmenleri, arkadaşları bizlere ulaştı. Kalacak yer problem oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da bir merkezi olduğunu öğrendik. Buraya bizi yerleştirdiler. Kapılarda karşıladılar bizi. Çok güzel ağırladılar” dedi.
Depremzede Seher Kılınç da “Ailemden 10 kişiyle Buca Sosyal Tesisleri’nde kalıyoruz. Ne eksiğimiz varsa giderdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Hibya Haber Ajansı