news-details

TÜMSİAD İstanbul ailesi iftarda buluştu

Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul şubesi tarafından İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeği düzenlendi. İstanbul Şube Başkanı Soner Biber'in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği iftar programında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan misafirlere seslendi.

TÜMSİAD İstanbul Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına 600'e yakın misafir katılım sağladı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuzile TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, programda aynı duygularla Ramazan ayının ülkemizde ve dünyada barışa, dayanışmaya ve paylaşmaya vesile olmasını dileyerek birer konuşma gerçekleştirdi.

Yavuz: "İstanbul'un mazbatası halkın elindedir"

Konuşmasında yenilenen İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul'a yapılan yatırımlara ve bugüne kadar elde edilen kazanımlara vurgu yaptı. Yavuz, iptal edilen mazbatanın şu anda İstanbul'luların elinde olduğunu ve yenilenen seçimlerde mazbatayı istediğine vereceğini ifade ederken, seçim sonuçlarına ve halkın iradesine teslim olduklarını söyledi.

"Türkiye'nin yüzü geleceğe dönüktür"

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan; "Bildiğiniz gibi küresel ölçekte ekonomik daralmanın yaşandığı dünya, siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili önemli riskler taşıyor. Ülkeler güç dengesindeki pozisyonlarını korumak için çeşitli senaryoları kabiliyetleri oranında hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu makro ortamda her ne kadar son dönemde sıkıntı yaşasa da Dünya'nın en büyük 16. ekonomisine sahip olan bir Türkiye olarak geleceğe bakıyoruz. Yeni ve büyük Türkiye vizyonunu harekete geçirebilmemiz için ekonomimizin daha da güçlü olması ve güçlü ekonomi için istikrarla üreten iş dünyasının oluşması gerekmektedir. Bu noktadan hareketle TÜMSİAD olarak kuruluş vizyonumuzu yansıtan "BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEYE DEVAM" başlığı altında çalışmalarımıza yön vermekteyiz." dedi

"TÜMSİAD 2023 vizyonu doğrultusunda çalışıyor"

Doğan sözlerini şöyle tamamladı; "TÜMSİAD olarak ülkemizde ve dünyada barış, huzur ve refahın olması en büyük arzumuzdur. Bunu başarabilmek için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bir yandan ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda ekonominin güçlendirilmesi, ihracatın ve istihdamın artırılması, işzizliğin azaltılması, başta Afrika olmak üzere tüm dünya ülkeleri ile ilişkilerin ve ekonomilerin geliştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer yandan ülkemizin sürdürülebilir gelişimi için birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içinde bu topraklar ve medeniyetimiz için büyük bir gayret ve katkı içerisinde olacağız."



KAYNAK: medyadokuz