news-details

BIST100 teknik analizi

Dün yatay açılış sonrasında güçlenen alımlar ile gün boyunca pozitif görünümünü koruyan BIST 100 endeksi %2.57 oranında değer kazanımı ile 4570.20 seviyesinden günü tamamladı. Cuma günü yaşanan zayıf seyir sonrasında gelen alımların genele yayılır şekilde gerçekleşmiş olması güçlü görünümü desteklerken, Endekste yan hisseler olarak adlandırabileceğimiz 50’ye yakın hissede tavan fiyatlarla kapanışın gerçekleşmiş olması alım iştahının gücünü gösteriyor.

Güne başlarken yurt dışı piyasalara baktığımızda ABD vadelilerinin dün kapanış saatimizdeki seviyelerinin hafif üzerinde hareket ettiğini görüyoruz. Asya piyasalarının genelinde ise pozitif görünüm hakim. Dün etkili olan alımların devamı ile güne başlamasını beklediğimiz endeksin göstergelerine baktığımızda aşırı alım (direnç) seviyelerine yükselen ve geçtiğimiz hafta güç kayıpları yaşanan kısa vadeli göstergelerde tekrar toparlanma görüyoruz.

Yükseliş hareketinin devamı halinde 4680 seviyesini gün içi hareketlerde ilk direnç olarak takip edeceğiz. Bu direncin aşılması sonrasında ise 4730 seviyesinin üst direnç olarak verebiliriz. Endekste 4500 ile 4430 seviyeleri ise kısa vadeli ilk destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı