news-details

Risk İştahında Toparlanma Eğilimi…

BIST100…Risk İştahında Toparlanma Eğilimi… Kur'daki düşüş eğilimi ve ülke risk primimizin görece daha düşük seviyelere gerilemesi endeks de alıcılı seyri desteklemekte olup dün günü %1.17 yükselişle 99.208 seviyesinden kapattı. Haftanın son işlem günü risk iştahında kısmi toparlanma görülürken küresel hisse senedi piyasalarındaki yükselişe paralel olarak Bist100 endeksi de yükseliş eğilimini koruma eğiliminde olabilir. Bugün açıklanacak makro veri takviminde ise Haziran ayı cari hesap ve yıl sonu enflasyon tahmini verileri takibimizde olacak.

USDTRY…5.50 - 5.47 Bandında İşlem Görmekte… Ticaret geriliminin yarattığı endişelerle global ekonomiye yönelik riskler Fed'in faiz artırımı beklentilerini artırırken Dolar'ın halihazırda baskı altında kalmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Haftanın son işlem günü gelişmekte olan para birimlerine göre TL'nin pozitif ayrışmaya devam ettiğini görmekteyiz. Paritede 5.50-5.47 bandında işlem görmekte olup bant hareketinin altına sarkma eğilimi ile 5.45 desteği hedeflenebilir.

EURTRY… Aşağı Yönlü Eğilimini Koruyor… Fed faiz indirimi beklentilerinin artması ve petrol fiyatlarının düşmesi TL'deki pozitif fiyatlamaları desteklerken parite 6.12 seviyesinden aşağı yönlü eğilimini korumakta.

EURUSD… Fed Faiz İndirimi Beklentileri Dolar Üzerinde Baskı Oluşturmakta… ABD tarafında işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklentilerin altında açıklanmasıyla Dolar endeksinde bir miktar yükseliş ile paritede kısa süreli 1.12 seviyesinin altına sarkma görüldü. Haftanın son işlem günü ticaret gerilimine yönelik haber akışları takip edilmeye devam etmekte olup, Fed'in faiz indirim beklentilerinin artması Dolar endeksinin yukarı yönlü hareketlerini sınırlamakta. Euro bölgesinde ise anlaşmalı yada anlaşması Brexit belirsizliği devam ederken, İngiliz parlamenterlerin hükümete güven oyu vermemesi durumunda Başbakan Johnson'un Brexit'in ardından seçim yapacağı bildirildi. Bu gelişmeler altında Euro'yu destekleyecek bir katalizör bulunmazken, Dolar'ın global bazda zayıf seyrine devam etmesi parite için yükseliş eğilimini ön plana çıkarabilir.

XAUUSD… Ticaret Gerilimi Güvenli Liman Taleplerini Desteklemeye Devam Edebilir… Çin Merkez Bankası'nın hamlelerine devam etmesiyle Yuan'daki değer kazanımlarının artması risk iştahında bir miktar toparlanmayı beraberinde getiriyor. Hisse senedi piyasalarındaki toparlanmayla birlikte değerli maden de kar realizasyonları görülse de ABD-Çin ticaret geriliminin gündemde kalmaya devam etmesi ve Fed faiz indirimi beklentileriyle Dolar'ın global bazda zayıflaması güvenli liman taleplerini desteklemeye devam edebilir.

GLDGR… Kar Realizasyonunun Ardından Yeniden Yukarı Yönlü… 265 seviyesine yükselişinin ardından kar realizasyonlarıyla gerileyen gram altın da, Ons Altın ve kurun seyri takibimizde olurken güvenli liman talepleriyle Ons Altın'ın yükseliş eğilimini koruması paritenin yukarı yönlü hareketlerine ivme kazandırabilir.

BRENT… Arz Kısıntılarının Ardından Azalan Talep Endişeleri… ABD'nin Çin'e yönelik ek vergi uygulamasıyla tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle petrol fiyatları baskı altında kalmaya devam ediyor. Ticaret geriliminin getirdiği global ekonominin yavaşlayacağı beklentilerinin petrol taleplerini olumsuz etkileyeceğine yönelik endişeleri öne çıkarmakta. OPEC ülkelerinin Haziran ayında arz kısıntılarına devam kararına rağmen talebinde azalması endişeleri Brent petrol fiyatlarında düşüşü ivmelendirmekte.

S&P500…Risk İştahındaki Toparlanma İle Yükseldi… Çin Merkez Bankası hamlelerinin ardından değer kazanan Yuan ticaret gerilimine yönelik daha iyimser bir hava çizerken endeks günü %1.88 yükselişle 2.938 seviyesinden kapattı. Risk iştahındaki kısmi toparlanma global resesyon endişelerini kısa süreli bastırarak hisse senedi piyasaları haftayı alıcılı seyirle kapatma isteğinde olabilir.

Günlük Bülten İçin..


HİSSE TEKNİK MERCEK

Yükselişe Başlayanlar .. BRSAN, DESPC

Düşüşe Başlayanlar.. SAHOL, ARENA, AYEN, DGATE, SNPAM, YGYO

BIST 100 Destek Direnç Seviyeleri İçin..



Alan Yatırım A.Ş.