news-details

Kişisel verilere akıllı koruma

Mobil iletişim kanallarında kişisel verilerin korunmasıyla ilgili soru işaretleri son buldu. Bu uygulama ile bilgiler saklanamıyor, otomatik olarak siliniyor.



Hem bireysel hem de kurumsal anlamda kişisel bilgilerin korunması büyük önem arz ediyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sayesinde veriler yasal olarak koruma altına alınırken özellikle kurum tarafında müşteri bilgi ve belgelerinin korunmasına dair sorunlar Zumizum KVK mobil uygulaması sayesinde çözülüyor. Zumizum KVK, saha ekiplerinin mobil cihazları sayesinde fotoğraflarını çektikleri müşteri belgelerine zaman damgası ve konum bilgisi ekliyor. Uygulama sayesinde birey veya kurumlara ait gizli belgeler saha ekibinin mobil cihazlarında kayıtlı olarak kalmıyor, saklanamıyor. Zumizum KVK, hem bilgilerin kolay bir şekilde iletilmesini hem de bu bilgilerin korunmasını sağlıyor.

Saha operasyonlarında ek cihazlara ihtiyaç kalmıyor

Apple Store ve Google Play Store'dan indirilebilen uygulama sayesinde gönderilen belgelerin teslim edilme durumu da kontrol edilebiliyor. Uygulamayı kullanan kurum, üye tanımlayabilmenin yanı sıra üyeye özel kullanıcı adı ve şifre tanımlama özelliklerine de sahip oluyor. Ayrıca Zumizum KVK mobil uygulaması kullanan saha çalışanlarının mobil telefon haricinde tablet veya ek bir cihaz almasına gerek kalmıyor.

Mobildeki kişisel veriler güvende

Uygulamanın alanı ve nitelikleri konusunda açıklamalarda bulunan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun şunları söyledi: "Zumizum KVK, saha operasyonlarında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında müşterilerin kişisel bilgilerini içeren belgelerin, gizlilik şartları gözetilerek hedef sisteme aktarılması gereken bütün süreçlerde kullanılabiliyor. Ayrıca görsel veri ile bildirim sağlanması gereken süreçlerde, gizli müşteri çalışmalarında, satış ziyaretlerinin yanı sıra görsel belgeleme gerçekleştiren kurumların saha çalışmalarında uygulamadan faydalanılabiliyor."

Zaman damgası eklenebiliyor

Uygulamanın kullanılması esnasında internet bağlantısında yaşanan problemler nedeniyle gönderilemeyen fotoğraflar daha sonra gönderilmek üzere işlem listesine alınıyor. Tarih ve saat bilgisine ihtiyaç duyulan çalışmalarda fotoğraflara zaman damgası entegre edilebiliyor. Uygulama, konum bilgisinin yanı sıra birden fazla belgenin ilgili hedef sisteme gönderimini de güvenle sağlıyor.





KAYNAK: refleksiletisim.com