news-details

BASF, Belçikalı internet platformu UBench’in çoğunluk hissesini satın aldı

BASF, Belçika’da Turnhout ve Geel’de ofisleri bulunan internet platformu UBench’in çoğunluk hissesini 30 Eylül günü satın aldı. Her iki şirket de işlemle ilgili finansal ayrıntıları açıklamama kararı aldı. İşlem, UBench International NV, CarRoll BVBA ve DLight BVBA’yı kapsıyor. Bu işlem için yasal onayların alınması gerekmiyor.

UBench ve 30’un üzerindeki çalışanı, şirket içerisinde geliştirilen internet platformunu sürekli olarak geliştiriyor ve kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, otomobil üreticileri ve büyük filolara sahip şirketler gibi otomotiv satış sonrası pazarında yer alan çeşitli müşterilere yönelik servis portföyünü yönetiyor.

BASF Boya Bölümü Başkanı Dirk Bremm, “Bu işlem, BASF’nin Otomotiv Tamir Boyaları uzmanlığını premium boyanın ötesinde büyütme ve müşteri deneyimini arttırma konusundaki stratejik ve uzun vadeli taahhüdünü yansıtıyor.” dedi.

BASF Avrupa Otomotiv Tamir Boyaları Kıdemli Başkan Yardımcısı Katja Scharpwinkel, “UBench, servis çözümleri sunarak portföyümüzü arttıran bir işbirlikçi dijital platform şirketi. Otomotiv satış sonrası sektöründeki tüm oyuncuları bir araya getirerek, hızlı büyüyen otomotiv servisi segmentindeki pozisyonumuzu güçlendiriyoruz.” dedi.

UBench, yeni kurulan UBench BV bünyesinde bağımsız bir şirket olarak mevcut faaliyetlerini yürütmeye devam edecek.

UBench’in Kurucusu ve CEO’su Peter Verbraeken, şirketin tutarlılığını ve gelecekteki stratejik gelişimini desteklemek üzere azınlık hissesine sahip olacak.

BASF Boya Bölümü Hakkında

BASF Boya Bölümü; yenilikçi ve sürdürülebilir otomotiv OEM ve tamir boyaları, dekoratif boyalar ve ayrıca çok çeşitli sektörlerde metal, plastik ve camlarayönelik uygulamalı yüzey işlemlerinin geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanması alanında bir global uzmandır. Portföy, yeni pazarlar ve işler geliştirmeyi amaçlayan "Innovation Beyond Paint" (Boyanın Ötesindeki İnovasyon) programıyla tamamlanmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelişmiş performans çözümleri oluşturuyoruz ve performans, tasarım ve yeni uygulamalar sağlıyoruz. BASF, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Asya Pasifik'te işbirlikçi tesis ağları işleterek müşterilerin fayda sağlaması amacıyla çeşitli disiplinlerden oluşan global ekiplerin becerilerini, bilgi birikimini ve kaynaklarını paylaşıyor. BASF Boya Bölümü, 2018 yılında global olarak yaklaşık 3,86 milyar Euro’luk bir satış rakamı yakalamıştır.

Hayallerinizin ötesindeki çözümler - BASF Boyaları. BASF'nin Boya Bölümü ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için http://www.basf-coatings.com adresini ziyaret ediniz.

BASF Hakkında

BASF olarak sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla birleştiriyoruz. Yaklaşık 122.000 BASF Group çalışanı, neredeyse her ülke ve sektörde faaliyet gösteren müşterilerimizin başarısı için gayret gösteriyor. Portföyümüz altı segmentten oluşmaktadır: Kimyasal Ürünler, Malzemeler, Endüstriyel Çözümler, Yüzey Teknolojileri, Beslenme ve Bakım ve Tarım Çözümleri. BASF, 2018 yılında 63 milyar Euro'nun üzerinde satış gerçekleştirdi. BASF hisseleri, Frankfurt borsasında (BAS) ve ABD’de Amerikan Tevdi Makbuzu (BASFY) olarak işlem görmektedir. Daha fazla bilgi için: www.basf.com.

Kaynak:unite