news-details

Sterlin/Dolar gün sonu teknik değerlendirme

Britanya tarafında Brexit meselesine dair ılımlı rüzgarlar eserken bu durum parite tarafına pozitif yansımakta. İngiltere Başbakanı Boris Johnsonn’ın, Brexit anlaşmasına yönelik iyimser olduğuna yönelik açıklamalarından sonra önümüzdeki hafta Lüksemburg’da AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüşeceğine dair haber akışları bugün dikkat çekiciydi.

Bununla birlikte AB Komisyonu üyesi Phill Hogan’ın, Londra’da yaşanan son gelişmeler bize iyimser olma imkanı veriyor ifadeleri Brexit anlaşmasına yönelik umutları canlandırarak paritede yukarı yönlü ataklara neden oldu. Diğer taraftan ABD kanadında ise gün içinde açıklanan Perakende Satışlar datası aylık bazda yüzde 0.2 beklentilere karşın yüzde 0.4 seviyelerinde artış ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Ticaret Savaşları konusunda ise iyimser hava korunmasına rağmen günün devamında bu bağlamda gelebilecek haber akışları yine parite fiyatlamaları açısından önemli olabilir. Öte yandan günün devamında Michigan Tüketici Beklentileri verisi takip edilecekken bunun dışında önemli bir veri bulunmamakta.

Teknik olarak baktığımızda ise 1.2400 direncinin üzerinde işlem gören paritede yukarı yönlü atakların hız kazanması halinde 1.2480, 1.2525, 1.2570 ve 1.2600 direnç seviyeleri takip edilebilir ancak paritede 1.2400 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamaması ve tekrar satış yönlü işlemlerin derinleşmesi durumunda ise 1.2355, 1.2320, 1.2285 ve 1.2260 destek seviyeleri tekrar gündeme gelebilir.

Işık Menkul Değerler