news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi. Kampanyada en büyük bağış 30 milyar TL ile Merkez Bankası tarafından yapıldı.

Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığı ve Türk Kızılay'ın ilan ettiği hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecek. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin, "İlk etapta 30.000 konutu projelendirdik. Etap etap hasar tespitlerin tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımıza konutlarını teslim ediyor olacağız. 105 m2 3 + 1 daireler yapacağız." ifadesini kullandı.

Mobius'a göre Türkiye'de hisse senetlerini destekleme çabası ters yönlü etki yapabilir, Türk hisse senetleri hakkında ise hala uzun vadede pozitif görünüme sahip.

Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il, afet bölgesi olarak değerlendirilecek.

ECB Başkanı Lagarde, ECB’nin önümüzdeki ay borçlanma maliyetlerini yarım puan daha artırmayı planladığını yineledi.

ABD Başkanı Biden, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin sağlık yardımı ve sosyal güvenlik harcamalarında kısıtlama önerilerini veto edeceğini belirterek, "Cumhuriyetçilerin rüyası bu. Bense onların kabusuyum." dedi.

Çin'in en büyük üç havayolunun taşıdığı yolcu sayısı toparlanıyor. Çin'de havayolu yolcu trafiği tam kapasitenin %70'ine döndü.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı