news-details

Geleceğin şekillendiği Sibos Konferansı

Bu yıl tarihte ilk defa Londra’da gerçekleşen ve dünyanın en büyük finans organizasyonu sayılan SIBOS sırasında, Türk ve global finans kuruluşları ile fintekler TurkishBank UK ev sahipliğinde buluştular. 24 Eylül'de Londra’nın kalbindeki Mayfair semtindeki TurkishBank UK şubesinin terasında gerçekleşen davette, seçkin katılımcılar, finans dünyasının geleceğini tartıştılar. Büyük bir katılımın gerçekleştiği davette, katılanlar kısa sürede bir çok temas gerçekleştirme imkanı buldular.

Saat 18:00’de başlayan davet yoğun ilgi üzerine saat 23:00’e kadar devam etti. Davete gösterilen yüksek ilgi sonrası açıklama yapan TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene “Bu yoğun ilgi, Türk Finteklerin bize Londra’daki rehberleri olmamız görevini verdikleri, Global Finteklerin de Türk pazarında aynı görevi bizden bekledikleri mesajını veriyor, ilk aşamada İstanbul’da oluşturacağımız, bilahare Londra’da açmayı düşündüğümüz Fintek ağırlıklı merkezlerin bu amaç için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

TurkishBank UK hakkında:

TurkishBank UK, Türkiye, Kıbrıs ve İngiltere’de olmak üzere 3 ülkede bankacılık faaliyeti gösteren 118 yıllık TurkishBank Grubu’nun bir üyesidir, 45 yıldır Londra’da faaliyet gösteren banka, öncelikli olarak Türk toplumuna bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Türkçe konuşan topluma hizmet misyonuyla çalışan TurkishBank UK’in Londra’da 7 şubesi bulunmaktadır.

SIBOS hakkında:

Geleceğin finansal teknolojileri ve hizmetlerinin görücüye çıktığı 23-26 Eylül’de; Londra’da, SWIFT ev sahipliğinde gerçekleşen SIBOS finansal kurum ve girişimler için çok önemli bir etkinlik. SIBOS Konferansında, dünyanın dört bir yanından 8000 iş lideri, karar verici ve uzman bir araya geliyor. Katılımcılar, finansal kurumlar, altyapı üreticileri, çok-uluslu şirketler, teknoloji iş ortakları gibi geniş bir yelpazeye sahip. SIBOS aynı zamanda büyük finansal kurumlar ve girişimler için buluşma noktası olma özelliği taşıyor.