news-details

Mimarlar yapılarda ‘Ekolojik Çözümler’ ve ‘Üretimde Sürdürülebilirliği’ konuştu

Etkinlikte iki gün boyunca iki farklı sahne yer aldı. Ana sahnede, Akdeniz’e komşu ülkelerden gelen mimarlar ve iç mimarlar, ekolojik sahne sohbetleri ile kendi ülkelerindeki mimari projeleri ve deneyimleri paylaştılar. Ekotalks sahnesinde ise Türkiye’den 25 mimar ve iç mimar, samimi ekolojik sohbetler ile ekolojik tasarımın önemini ve zorluklarını anlattı.

Etkinlik kapsamında ayrıca proje sergisi ve mimari sanat sergisi de düzenlendi. Proje sergisinde, Akdeniz’e komşu ülkelerden gelen mimarlar ve iç mimarların ekolojik tasarımları yer aldı. Mimarlık sanat sergisinde ise Türkiye’den sanatçıların mimari temalı eserleri sergilendi.

NG Kütahya Seramik etkinliğin ana sponsoru oldu

Etkinliğin ana sponsoru NG Kütahya Seramik, yapı sektöründe ekolojik ve sürdürülebilirlik malzeme ve çözümlerini 150 metrekarelik bir alanda sergiledi. Etkinliğe destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İç Mimarlar Odası, Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Odası da etkinliğin başarısında önemli rol oynadı.

Yedigüller: “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasının NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksen Yedigüller, şunları söyledi: “Sürdürülebilirliği temel ilke edinen bir markanın temsilcisi olarak, bu değerleri yaşatmak ve yaymak amacıyla böylesine önemli bir etkinliğin ana sponsoru olmaktan NG Kütahya Seramik Ailesi olarak gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Sürdürülebilir ve ekolojik tasarım ve üretim ilkelerine olan güçlü bağlılığımız ile birlikte, sektörümüzün lider markası olarak doğanın bizlere sunduğu enerjiyi daima en verimli şekilde değerlendiriyoruz. Sürdürülebilir üretim prensipleriyle, doğanın dengesini koruyarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz. Çünkü sadece bugün için değil, yarının dünyası için de sorumlu davranmak zorunda olduğumuzun her zaman bilincindeyiz.”

Sürdürülebilirlik faaliyetleri dikkat çekti

Etkinliğin ikinci gününde NG Kütahya Seramik Pazarlama Müdürü Burak Çakmak, ‘’Markalarda Sürdürülebilirlik ve Çevre Uyumu’’ isimli panelde sunum yaptı. Panelde, NG Kütahya Seramik’in çevreye olan hassasiyeti mimarlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Sektörün örnek markası NG Kütahya Seramik’in enerjisinin yüzde 40’ını güneş panellerinden sağladığı ve geri kazanım ile büyük bir şehrin günlük su tüketimini yeniden üretime kazandırdığı belirtildi. Aynı zamanda NG Kütahya Seramik’in elektrik, doğalgaz tasarrufunu nasıl sağladığı ve karbon salınımının nasıl önüne geçtiği konuları da mimarlar tarafından dikkatle dinlendi. 

  Hibya Haber Ajansı