news-details

Uluslararası yatırım kuruluşları Çin ekonomisine iyimser bakıyor

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan “2023’te Dünya Ekonomi Durumu ve Beklentiler” raporunda 2023 yılında dünya ekonomik büyüme hızının yüzde 1,9’a düşerken Çin’in ekonomik büyüme hızının yüzde 4,8’e ulaşacağı öngörüldü. Uluslararası Para Fonu tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu da Çin’in bu yılki ekonomik büyümesine ilişkin tahminini önemli ölçüde yükselterek yüzde 5,2’e çıkardı. Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili soruyu yanıtladı.

Mao Ning, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2023 yıllık toplantısında, katılımcıların Çin’in salgını önleme politikalarını optimize etmesinin küresel ekonomik durgunluk olasılığını önemli ölçüde azaltacağını ve Çin’in dışa açılmasının küresel ekonomik büyümeye yardımcı olacağını ifade ettiklerine işaret etti. Mao Ning, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo Iweala’nın Çin’in dünya büyümesinin motoru haline geldiğini söylediğini belirtti.

Çin’in ekonomik kalkınmasına güvendiklerini dile getiren Mao Ning, bu yıl Çin’in ekonomik canlılığı ve potansiyelinin tamamen açığa çıkacağını ve dünya ekonomisine güven ve güç katacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı