news-details

Salomon Cappadocia Ultra-Trail yarın başlıyor

Türkiye’nin en yüksek katılımlı spor organizasyonlarından birisi olan dünyaca ünlü patika koşusu yarışı Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’de 5 kıtadan, 75 ülkeden, 2.224 koşucu yarın Kapadokya’da start alacak. Argeus Travel & Events tarafından 15-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve Salomon Türkiye isim sponsorluğunda sekizinci kez koşulacak Salomon Cappadocia Ultra-Trail®; 119 km, 63 km ve 38 km olmak üzere üç farklı parkuru ile mücadele dolu yarışlara sahne olacak. 

Dünyanın dört bir yanından 75 ülkeden 2.224 koşucu, Kapadokya’da koşmak için start çizgisinde buluşacak.  Türkiye, Almanya Amerika, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Çekya, Danimarka, Ekvator, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs, Letonya, Lübnan, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malezya, Malta, Mısır, Namibya, Norveç, Özbekistan Pakistan, Peru, Polonya, Portekiz, Reunion, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Şili, Suriye, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan’dan binlerce koşucu, Kapadokya’nın masalsı coğrafyasında düzenlenen organizasyona katılacak. 

Sportif değerinin yanı sıra, Kapadokya’nın tanıtımı, spor turizmi ve sosyal fayda açısından büyük bir etki yaratan dünyanın en iyi Ultra-Trail yarışlarından birisi olarak kabul edilen Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2022’nin basın toplantısı ve elit atletlerin tanıtımı; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Ürgüp  Belediye Başkan Yardımcısı Birol Çetin, Nevşehir Gençlik Spor Müdürü Muhsin Özdemir, Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, Salomon Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Atilla Kuduoğlu, Garmin Türkiye Hasan Güder ve Canon Türkiye Gizem Şenyurt, sponsor marka temsilcileri ve medya mensuplarının yoğun katılımıyla Yunak Evleri Kapadokya Kaya Otel’de gerçekleştirildi. 

3 farklı parkurda 1.434 erkek, 573 kadın koşucu, 64 takım yarışacak

Bütün güzelliği ile Kapadokya'da yüksek platolar ve vadilerden geçen eşsiz bir patika koşusu yarışı olan Cappadocia Ultra-Trail®- CUT 119 km parkurunda; 240 erkek, 39 kadın koşucu ve 2 takım yarışacak. 

Doğal hisarları, peribacaları ile dolu vadileri ve araziye hâkim yüksek tepeleri ile Kapadokya'nın kalbini koşarak görme fırsatı sunan Salomon Cappadocia Medium Trail -CMT 63 km parkurunda 514 erkek, 158 kadın koşucu ve 9 takım start alacak. 

Ortahisar ve Göreme'den geçerek Göreme Milli Parkı'nın en güzel vadilerini patikalarında koşarak keşfetmek isteyenlerin kayıt olduğu Salomon Cappadocia Short Trail-CST 38 km parkuruna  680 erkek, 376 kadın koşucu ve 53 takım katılacak. 

Ultra-Trail koşularına renk katan isimler geliyor

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’e kaydını tamamlayan koşucuların içinde dünyada Ultra-Trail koşularına renk katan isimler yer alıyor. Ultra-Trail koşucusu Giorgio Pulcini, İtalya'dan en uzun rotayı CUT 119K’yı peri bacaları arasında koşmaya geliyor. Maraton Prensesi olarak bilinen Marina Andresen, CMT 63K parkurunda Multipl Skleroz hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla koşmak için ilk kez Kapadokya’ya geliyor. Fransız atlet Marine Gibard, Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in rekabetçi patika koşularında kendini aşmak için haftada 5 antrenman yaparak hazırlanıyor. 

Geçen yılın şampiyonlarından Salomon Takımı koşucusu Aysel Yalaç CMT parkurunda rekor için koşarken, 2021 CMT parkuru üçüncüsü Oğuzhan Emre Singer bu yıl CUT parkurunda, İkinci olan İrem Can Ayaz ise bu yıl CST parkurunda mücadele edecek. CST parkurunun iddalı diğer bir ismi ise Milli Atlet Mestan Turhan olacak.

Güçlü sponsorlar, kurumsal desteklerle dünya çapında organizasyon

Deneyimli ekibi ile turizm ve sportif organizasyonlarda dünya çapında pek çok ilke imza atan Argeus Travel & Events tarafından Türkiye’deki en geniş katılımlı patika koşusu olarak 2014 yılından bu yana düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu yıl da patika koşularının dünya markası Salomon’un isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Canon, Corendon, Diana Travel, markaları bu yıl da Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’e co-sponsor olarak destek olurken, akıllı saat markası Garmin, ilk kez co-sponsorlar arasında yer alacak.  Züber, PT Academy, Salcano, View Sonic, Dinler Grup ve Elai Cappadocia markaları da Salomon Cappadocia Ultra Trail®’e sponsorluk desteği verecek. Etkinliğin sosyal sorumluluk ortaklığını geçtiğimiz yıl olduğu gibi Adım Adım üstlenecek. 

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ,T.C. Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu güçlü destekleri ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in yanında yer alacak.

Salomon Cappadocia Ultra Trail® 2022, Youtube’dan canlı yayınlanacak

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, organizasyonun resmi Youtube kanalında canlı yayınlanacak. Koşu dünyasından önemli konukların ağırlanacağı stüdyo programları da yayına renk katacak. https://www.youtube.com/Cappadociaultratrail

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 2022 yılında da Adım Adım iş birliğinde STK’lar için bağış toplanmasını sağlayacak

Her yıl binlerce koşucuyu Kapadokya’nın büyülü atmosferinde buluşturan ve spor kültürünün yaygınlaşması adına değer yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, Adım Adım ile birlikte iyilik peşinde koşmaya devam edecek. 

AKUT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Gönüllü Hareketi, İlgi Otizm Derneği, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, KODA, Koruncuk Vakfı, NİÇEV, Türk Eğitim Derneği, Unicef olmak üzere 10 STK ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, yardımseverlik koşusu projeleri için toplumsal değer yaratan projeler için kaynak üretmeye devam ederek, etki alanını genişletecek.    Salomon Cappadocia Ultra-Trail® ayrıca kayıt gelirlerini Türkiye Atletizm Vakfı’nın “Genç Atletlere Destek Programı”na bağışlayarak Türk atletizminin geleceğine destek olacak.

EXPO alanı, açılış yemeği ve yan etkinlikler festival coşkusu yaşatacak 

Ürgüp merkezinde kurulan Salomon Cappadocia Ultra-Trail® EXPO alanı, 13 Ekim Perşembe gününden 16 Ekim Pazar gününe kadar organizasyonun buluşma noktası ve yarışın merkezi olarak dört gün boyunca 24 saat yaşayacak. EXPO alanı koşuculara dinlenme, masaj, alışveriş imkânı sağlarken yan etkinliklerle yerel ilgiyi de canlı tutacak. 14 Ekim akşamı koşucular, medya ve davetliler, Ürgüp’te Peri Bacaları eşliğinde açılış yemeğinde buluşacak. 15 Ekim gündüz CUT EXPO alanında Ayşe Küçüksille Ultra Talks’da misafirlerini ağırlayacak.  Aynı akşam, finiş sonrasında Tuba Lüleci Alaçam, Kapadokya parkurlarının yorgunluğunu DJ Performansı ile eğlenceye dönüştürecek. 

Kapadokya Çocuk Koşusu: Dünya Şampiyonları ile koşu deneyimi

Organizasyonu taçlarından son gün etkinliği, ödül töreni öncesinde yapılacak. Kapadokya Çocuk Koşusu’nda, çocuklar dünya şampiyonları ile koşu deneyimi yaşatacak. 16 Ekim Pazar sabahı yapılacak Kapadokya Çocuk Koşusu’na, Kapadokya bölgesinde yer alan ilköğretim öğrencileri katılacak. Minik sporcular, kendileri için tasarlanmış özel tişörtlerle koşacak. Çocuk Koşusu’nun sponsoru Salcano, çekilişle bisiklet dağıtacak.  


Hibya Haber Ajansı