news-details

Şanlıurfa’da ilaçlı rahim filmi çekilmeye başlandı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, daha önce ildeki kamu hastanelerinde bulunmayan ilaçlı rahim filmi cihazını Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine kurarak hamilelik planlayan anne adaylarının hizmetine sundu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alev Esercan yaptığı açıklamada, “Çocuk sahibi olmak isteyen hastalarda ilk değerlendirme olarak kadın ve erkeğin tahlilleri yapılır. Sonrada gerekli bir tahlil olan ilaçlı rahim filmi çekilir. İlaçlı rahim filminde bayan için rahmin durumu, yapısı, şekil bozukluğu var mı, tüpler açık mı bunlar belirlenir. Hatta ilaçlı rahim filmi sırasında bazen tüplerde kendiliğinden açılabilmektedir.” dedi.

İlaçlı rahim filmi çekmenin çocuk tedavisi isteyen hastalarda çok önemli olduğunu söyleyen Esercan, “Herhangi bir ağrısı olmayan bu işlem sonrasında tüplerin açıklığı özellikle belirlenerek tedavi şekli belirlenir. Daha önce ilimizde kamu hastaneleri tarafından ilaçlı rahim filmi çekilememekteydi. Artık hastanemizde kamu hastaneleri olarak ücretsiz bir şekilde ilaçlı rahim filmini çekmekteyiz. İhtiyacı olan hastalarımızı değerlendirmeye alacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı