news-details

Sonbahar Rotanızı Adatape Ida Blue’ya Çevirin!

Kaz Dağlarının muhteşem doğası, tarihi ve kültür deneyimleri ile Adatepe Ida Blue, yepyeni sanat, doğa sağlık ve lezzet programlarını sonbahar aylarında konuklarına sunmaya başlıyor.

İda Blue’da bu güz döneminde hazırlanan birbirinden heyecan verici ve keyifli rotaları seçmekte zorlanabilirsiniz. Mevsimine göre önerilen farklı rotalar arasından Ida Blue dostlarının sabırsızlıkla beklediği Zeytin Hasadı’nın yanı sıra, “Bağ Bozumu”, “Peynirin Peşinde”, “İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni” deneyimi, Ida Blue Şefi ile yöresel yörük pazar deneyimi ve lezzet keşif atölye çalışmaları ile yeni keşfettiği gidilmemiş Trekking rotaları ile İda Blue sonbaharı karşılamaya hazırlanıyor.

İda Blue’da Adatepe köyü ve Kaz Dağlarının el değmemiş coğrafyasını, yerel yaşam motiflerini, kültür ve lezzetlerini daha yakından tanıma şansının yanı sıra güz sezonluk zeytin hasadı mevsimin beklenen seçenekleri arasında yerini alıyor.

Güz tatil rotalarının vazgeçilmez adresi Adatepe İda Blue, misafirlerine kaliteli ve rafine bir dinlenme deneyimi sunarken, eşsiz lokasyonu sayesinde bölgede yeni keşfedilen daha önce hiç gidilmemiş keyifli doğa ve çevre trekking gezileri ile huzurlu ve sakin bir kaçamak noktası da oluyor. Bölgenin uzman profesyonel rehberleri eşliğinde,Şahindere Kanyonu Seyir Turu, Orman Ekosistemi Gözlem Turu ve Mitoloji, Tarih ve Kültür Turu ile bölgenin tanıtımına da katkı sağlıyor.

Yerel değerlerin sürdürülebilirliği ve geçmişten geleceğe köprü olma felsefesini benimseyen İda Blue, bölgenin yegane hayat okulu Adatepe Taş Mektep de20-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Murat Belge ve Marianna Yerasimos ile İstanbullu Rum bir Ailenin Mutfak Serüveni'ni konuşacağı sohbetlerine de destek oluyor.

20 Eylül Cuma günü Adatepe Taş Mektep de yapılacak ilk sohbet sonrasında Ida Blue'da kitaptaki yemeklerle eşleşmeli “İstanbullu Rum bir Ailenin Mutfak Serüveni” yemek menüsü de ilk defa bu seminere katılan ve otel misafirlerinin keşfine sunulacak. Marianna Yerasimos’un ailesine ait birbirinden güzel ve özel tarifler arasından oluşturulacak bu kutlama yemek deneyim için yerinizi şimdiden ayırmanızı öneririz.

Kaz Dağlarının gizli bahçesi Ida Blue’da, 12-15 Eylül’de “Ayurveda ve Aromaterapi Eğitim Kampları ile 17-20 Ekim tarihleri arasında “Bütünsel Sağlık Eğitim ve Ketofastik Kamp”ları gibi beden, zihin ve ruhun arasındaki dengeyi bulup tamamen yenileceğiniz kampları ile de tanışma imkanı bulunuyor.

Ida Blue, ayrıca misafirlerine “Peynirin Peşinde” deneyimi de sunmaya başlıyor. İda Blue,konakladığınız süre içerisinde tattığınız bazı peynirlerin kahramanları ile tanışmak üzere sizi lezzetli bir rotanın izini sürmeye davet ediyor. Kaz Dağları’nın göbeğinde sürpriz bir ‘Dam” ziyareti ile başlayan gezide süt sağımının ardından peynir yapımı anlatımı, peynir tadımı ve yöresel ve çiftlikte üretilen ürünlerle hazırlanan yemekler eşliğinde peynirin lezzet yolculuğuna katılabilirsiniz.

İda Blueda konaklamak demek Kaz Dağlarının içinde, tarihin göbeğinde, ve ayrıca komşu ada Midilli’nin karşısında olmaktır. Aynı coğrafyada, suyun iki tarafında yaşayan iki komşu olarak İda Blue, misafirlerine Midilli rehberliği de yapmakta olup Midilli’ye geçecek olan misafirlerine her zaman önerileri ile destek oluyor.

Adatepe Ida Blue Hakkında

Kaz Dağlarının batı yamacında Adatepe Köyü'nde yer alan Adatepe Ida Blue, her biri kendine ait hikayeye sahip Deluxe Villa ,Deluxe Balkonlu ve Double Deluxe 9 odadan oluşuyor. Muhteşem peyzajı ve meyve ağaçları içinde yer alan Adatepe Ida Blue üstün hizmet kalitesiyle bahçeden ve köyden topladığı ürünler, bitki çayları ve Edremitin eşsiz lezzetli zeytinyağları ile hazırlanmış yemekleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Kaynak:Priveepr