news-details

Hyundai IONIQ 6, Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Hyundai'nin IONIQ serisindeki yeni modeli olan IONIQ 6, en yüksek güvenlik standartlarını sunarak maksimum beş yıldızlı EURO NCAP derecesini elde etti.

Euro NCAP güvenlik testinden geçen tüm araçlar, "Yetişkin Yolcu", "Çocuk Yolcu", "Hassas Yol Kullanıcısı" ve "Güvenlik Asistanı" olmak üzere dört farklı kategoride değerlendiriliyor. Beş yıldızlı Hyundai IONIQ 6, "Yetişkin Yolcu", "Çocuk Yolcu" ve "Güvenlik Yardımı" kategorilerinde yüksek performans sergiledi.

IONIQ 6, standart olarak yedi hava yastığının yanı sıra yolda güvenlik ve rahatlık sağlayan gelişmiş Hyundai SmartSense “Sürücü Asistan Sistemleri” ile donatılıyor. Navigasyon tabanlı “Akıllı Sürüş Kontrolü-(NSCC)”, sürücünün kullanım stilini tarayarak öndeki araçla mesafeyi korumasına ve sürücü tarafından belirlenen hızda seyretmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, otonom sürüşü optimize ederek virajlarda ideal hızı ayarlamaya yardımcı oluyor.

IONIQ 6, Hyundai’nin Elektrikli Global Modüler Platformu (E-GMP) ile üretilecek. Euro NCAP’ten 5 yıldız alan model, yüksek bir güç ünitesi (77.4 kWh) ile gelecek. Hyundai tarafından geliştirilen yeni nesil pil teknolojisiyle birlikte 100 kilometrede 13,9 kWh’lik bir tüketim elde edilirken, aynı zamanda satışa sunulacağı ülkelerde de verimli bataryalı elektrikli modellerden (BEV) biri olacak.

Hibya Haber Ajansı