news-details

Kadıköy’den “zehirsiz kent” olma sözü

Kadıköy Belediyesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliğiyle “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi kapsamında yürütülen Zehirsiz Kentler Kampanyası’na katıldı.

Kadıköy Belediyesi, Buğday Derneği’nin yürüttüğü Zehirsiz Kentler Kampanyası’nın talepleri doğrultusunda “İyi Niyet Belgesi”ni imzalayan ilk ilçe belediyesi oldu.

İmza törenine Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler ve çalışanların yanı sıra Zehirsiz Sofralar Platformu Koordinatörü ve Buğday Derneği Genel Müdürü Batur Şehirlioğlu ve dernek çalışanları katıldı.

Kadıköy Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden sonra “Zehirsiz Kentlere Doğru” kararlılığını ortaya koyan Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un ise ilk belediyesi oldu.

İyi Niyet Belgesi’ni imzalamadan ve söz konusu taahhüdü vermeden önce çalışmalara çok önceden başladıklarını belirten Başkan Odabaşı “Kadıköy Belediyesi’nde bu işle ilgilenen arkadaşlığımız hem öncü olmak, hem de farkındalık yaratmak için bunu kendi alanlarında uygulamaya başladılar. Şimdi sizin aracılığınızla bu metni imzalayarak bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Daha önce yaptıklarımızı bugün taahhüt altına alıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Zehirsiz Sofralar Platformu Koordinatörü ve Buğday Derneği Genel Müdürü Batur Şehirlioğlu, “Kadıköy Belediyesi gibi, halk sağlığını tehdit eden zararlılar ile mücadele konusunda ekolojik ve doğa dostu alternatiflere yönelmeye başlayan belediyelerimizin ortaya koyduğu iyi örnekler, model uygulamalar sayesinde önümüzdeki yıllarda bu kararlılığı beyan eden belediyelerin artacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Belediyeleri ve vatandaşları Zehirsiz Kentler Kampanyası’na destek olmaya davet ettiklerini belirten Şehirlioğlu, “Buğday Derneği ve Zehirsiz Sofralar Platformu olarak bu yönde belediyeleri desteklemeye ve işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı