news-details

Kurban Bayramı’nda ZES’le kesintisiz seyahat edin

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli araçlar; sıfır emisyonlu, tasarruflu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle "geleceğin enerji şirketi" olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji ise geçtiğimiz yıl kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) ile elektrikli araçlar için şarj istasyonlarını hayata geçirmeye devam ediyor.



Ege ve Güney sahillerine giden kesintisiz yolculuk

Sadece şehir içi kullanım için değil, aynı zamanda şehirlerarası seyahatlerde de elektrikli araç sahiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak ve onlara kesintisiz sürüş deneyimi sunmak için çalışmalarına devam eden ZES, bu kapsamda yeni şarj istasyonlarının açılışlarını gerçekleştirdi. Bu gelişmeyle ZES; İstanbul, Ankara, Bursa veya Eskişehir gibi büyük şehirlerde yaşayan elektrikli araç sürücülerine, Türkiye'nin Ege ve Güney sahillerine kesintisiz sürüş yapma imkanı tanıyor.

86 adet elektrikli araç şarj istasyonu Türkiye'yi kaplıyor

Açılan yeni şarj istasyonlarıyla birlikte Zorlu Enerji'nin Türkiye'de hizmet verdiği elektrikli şarj noktası 57'ye şarj istasyonu sayısı 86, soket sayısı ise 130'a çıkıyor. ZES yüksek hızlı şarj istasyonları, aynı anda 4 aracı şarj edebiliyor ve araçlar 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaşabiliyor.



Elektrikli araçlar hakkında en çok merak edilenler

Elektrikli araçlar konusunda farkındalığı artırmak adına Youtube'da içerik üreticisi Emir Tunçyürek ile iş birliğine giden ZES, ‘Elekrikli Araçlar Hakkında 10 Soru 10 Cevap' projesiyle elektrikli araçlar hakkında en çok merak edilen soruları yanıtlandırıyor. Google aramalarında elektrikli araçlarla ilgili en çok aranan sorulara göre hazırlanan özel video serisi, ZES'in YouTube kanalında yayınlanıyor.

Kaynak:Medyaevi