news-details

Mahir Ünal: “Biz Anadolu'yu arkamıza alıp, dünyaya meydan okuyoruz”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası tamamlanan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağı açılış töreninde konuştu.

Ünal’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Bizim kavgamız kardeşlerim iktidar kavgası değildir”

Tevfik Kadıoğlu köprülü kavşağımız hayırlara vesile olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ben çok teşekkür ediyorum. Burada kıymetli olan, söz verdiği süre 90 gün içerisinde bir disiplinle bunu bitirmiş olması. Bizim söylediğimiz bir şey vardı; ‘Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek’. Çünkü bu şehir yeniden hayal edilmeyi, yeniden tasavvuru, yeniden tahayyülü hak eden bir şehir. Kahramanmaraş, ruhu olan bir şehirdir, kalbi olan bir şehirdir. Dili, sözü olan bir şehirdir. Kahramanmaraş sadece bir mimariden değil, aynı zamanda bir ruh ve imandan ibarettir Biz bu hizmetleri yaparken öncelikle insanı inşa etmek istiyoruz. Yaptığımız okullar, hastaneler, yollar bütün bunları yaparken insanın ruhunu, imanını, inşasını, ahlakını da yükseltmek ve yüceltmek istiyoruz. Bizim kavgamız kardeşlerim iktidar kavgası değildir. Büyük bir ruhun, büyük bir imanın, büyük bir medeniyet iddiasının kavgasını veriyoruz. Bunun böyle bilinmesi gerekir.

“Biz Anadolu'yu arkamıza alıp, dünyaya meydan okuyoruz”

Biz Anadolu'yu arkamıza alıp, dünyaya meydan okuyoruz. Yoksa birileri gibi dünyayı arkasına alıp Anadolu'ya saldıranlardan değiliz. Tam tersine Anadolu'yu arkasına alıp dünyaya; ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız biz. Kahramanmaraş bu kavganın şehridir. Bu yüzden 20 yıldır olduğu gibi Kahramanmaraş yeniden Cumhurbaşkanı’nın yanında yer alacaktır. Gelecek asır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye asrı olacaktır.

“Muhalefette rekabet olur ama düşmanlık olmaz”

Sözde siyaset yapanlar, bu ülkenin polisine katil polis diye bağırıyorlar, katil devlet diye bağırıyorlar. Diyorum ki, bir kere olsun katil PKK demediniz. Ama siz kalkıp ne diyorsunuz, katil polis diyorsunuz. Siz bizden değilsiniz. Siz bu milletten değilsiniz. Çünkü nu milletten olan birisi, bu milletin ekmeğini yiyip eskilerin ifadesiyle ne yapılmaz, gâvurun kılıcı çalınmaz.

Bizim Cumhurbaşkanımız, Allah ondan razı olsun dün ve önceki gün Balkanlar’daydı. Balkanlar’da Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, hepsiyle görüşerek orada ortaya çıkarılmak istenen çatışmayı, orada ortaya çıkarılmak istenen maalesef savaşı Cumhurbaşkanımız, Sulh ve selamete erdirdi.

Rusya- Ukrayna konusunda Cumhurbaşkanımız yine arabulucu rolüyle orada oluşturulmak istenen çatışmanın engellenmesi ve barışın sağlanması için gerekli çalışmaları yürüttü.

Yine dünya tahıl krizi, gıda krizi yaşayacakken Cumhurbaşkanımız aldığı inisiyatifle tahıl krizini çözdü.

Sırbistan Vucic ne diyor, diyor ki; “Türkiye’nin büyümesi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği önemlidir.”

 Dünyanın her yerinden Cumhurbaşkanımızla ilgili, liderliğiyle ilgili, küresel çözüm iradesiyle ilgili, küresel barış vizyonuyla ilgili dünyanın her yerinden Cumhurbaşkanımıza dönük takdirler var.

Peki, soruyorum, bunlar niye cumhurbaşkanımızdan rahatsızlar? Bakın bir şey söyleyeyim, siyasi rakip olmaları gayet normal. Siyasette rekabet vardır, cumhurbaşkanımız karşısında tabi ki siyasi olarak bir rekabet otaya koyacaklar. Fakat bunlarınki siyasi rekabet değil, dillerine bakarsanız bunlarınki maalesef düşmanlık.

Muhalefette rekabet olur ama düşmanlık olmaz. Bunlar maalesef Erdoğan düşmanlığıyla, AK Parti düşmanlığıyla maalesef artık kiminle iş birliği yapacaklarını şaşırmış durumdalar."

“Türkiye yalan haberde, yalan habere maruz kalan ülkeler sıralamasında 1’inci sırada”

Türkiye yalan haberde, yalan habere maruz kalan ülkeler sıralamasında 1’inci sırada yüzde 49 ile. O yüzden lütfen bunların yalanlarına inanmayın. Kendimize güvenelim, Türkiye’ye güvenelim ve şundan emin olalım ki biz üretim kapasitemizle, istihdamımızla, büyümemizle, ihracatımızla Allah’ın izniyle önümüzdeki 5 yıl dünyadan pozitif bir şekilde ayrışıp Türkiye’yi bir üretim merkez haline getireceğiz bundan emin olun.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı