news-details

Euro/Dolar teknik analizi

Küresel piyasada güne hafif satıcılı bir şekilde başlayan dolar endeksi 97.82 desteğinin üzerinde fiyatlanıyor. ABD vadeli endeksler haftanın ilk işlem gününde jeopolitik gerilimler, petrol hareketliliği ve çarşamba günü gerçekleşecek olan FED toplantısı sebebiyle düşüş yaşadı.

Dow Jones endeksi son sekiz işlem gününde göstermiş olduğu alıcılı seyrini sürdüremeyerek %0,52, S&P 500 endeksi %0,31 ve Nasdaq endeksi %,28 değer kaybıyla kapandı. ABD Başkan'ı Trump, Suudi Arabistan'da olan saldırının arkasında İran'ın olup olmadığına yönelik soruya "Öyle görünüyor. Tam olarak ne olduğunu öğrendiğimizde size söyleyeceğiz, şu anda incelemeler devam ediyor" cevabını verdi.

Trump, yönetiminin Japonya ile tarifeler üzerinden bir anlaşmaya vardıklarını ve gelecek haftalarda sözleşmeyi imzalamak niyetinde olduğunu belirtti. Konu ile ilgili Beyaz Saray'dan e-posta yolu ile yapılan açıklamada Başkan Trump'ın "Yönetimim Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri arasında adil ve çift taraflı ticaretin sonucu olarak Japonya ile kapsamlı bir ticaret anlaşmasına erişmek için işbirliği içinde çalışıyor" ifadesini kullandığı bildirildi.

Asya hisse senetleri jeopolitik endişeler ve Suudi Aramco’nun petrol tesislerine saldırıyla haftanın ikinci işlem gününde karışık bir seyir kaydetti. Japonya Topix Endeksi %0.4 yükselirken Hong Kong Hang Seng Endeksi %0.8 ve Şangay Bileşik Endeksi %0.5 azalış ile kapandı. Avrupa borsaları da diğer borsalarda olduğu gibi Suudi Arabistan’da ki iki petrol tesisine yapılan saldırının ardından jeopolitik gerilimin artması sebebiyle günü düşüşle tamamladı.

Gösterge endeksi Stoxx Europe 600 %0,58, Almanya DAX 30 endeksi ise %0,71 azalış yaşadı. Yurt içi piyasalara bakıldığında ise 5.7680 ana direnci altında fiyatlanmasını sürdüren Dolar TL kurunda bu direnç korunduğu sürece TL lehine algının devam edeceğini düşünüyoruz.

Haftanın ikinci işlem gününde açıklanacak verilere bakıldığında;

12:00 Almanya Güven Endeksi (Beklenti -38 / Önceki -44.1)

16:15 ABD Sanayi Üretimi (Beklenti %0.2 / Önceki -%0.2)

EUR/USD

Dün yaşamış olduğu satıcılı seyrin ardından Asya seansına pozitif bir ivme ile başlayan Euro Dolar paritesi 1.0980 ana desteği üzerinde fiyatlanıyor.

Parite bu seviye üzerinde kalmaya devam ettiği sürece 1.1029 ve kritik 1.1052 dirençlerine doğru yükselmeler kaydedilebilir.

Euro/Dolar'da uzun süredir görülen düşüş trendinin yeniden tetiklenmesi durumunda ise fiyatlamaların 1.0980 referans seviyesi altında 1.0838 ana desteğine doğru sertleşerek derinleşebileceğini belirtmek isteriz.

Destek: 1.0980 - 1.0838

Direnç: 1.1029 - 1.1052 - 1.1083

Dinamik Menkul Değerler