news-details

WPP CoFuture - Stream Bosphorus etkinliğine Nestlé Türkiye’nin panelleri damga vurdu

Bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşen WPP CoFuture - Stream Bosphorus’ta dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketi Nestlé Türkiye; Nestlé Purina PetCare ve Nestlé Çikolata ve Şekerleme iş birimleri ile iki önemli panele imza attı. Nestlé’nin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile Antep fıstığı üretiminde verim ve kalitenin yükseltilmesini amaçlayan ve bu amaçla yatırımlar yapılan Fıstığımız Bol Olsun projesi ile Nestlé Purina PetCare’in görme engelli bireylerin sosyal hayata karışabilmesi için rehber köpekleri yetiştirmek ve eğitmek üzere hayata geçirdiği projenin anlatıldığı paneller katılımcıların yoğun ilgisine sahne oldu.

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketi Nestlé, WPP tarafından global olarak gerçekleştirilen ve bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen WPP CoFuture - Stream Bosphorus etkinliği kapsamında iki önemli panel gerçekleştirdi.

Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2011 yılında başlatılan ve Antep fıstığında sürdürülebilir tarım uygulamaları ile verim ve kalitenin yükseltilmesini hedefleyen “Fıstığımız Bol Olsun” projesinin anlatıldığı panel Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Öztürk ve Belgesel Film Yapımcısı Coşkun Aral’ın katılımıyla düzenlendi.

Sungu: “Antep fıstığının nesiller boyu sürdürülebilirliği için çalışmaya devam edeceğiz”

Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, panelde yaptığı konuşmada, “Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın temelini Ortak Değer Yaratma yaklaşımımız oluşturuyor. Fıstığımız Bol Olsun projesini üzerine inşa ettiğimiz sürdürülebilirlik ve birlikte çalıştığımız topluluklara değer katma, bu yaklaşımımızın temel unsurları arasında yer alıyor. Antep fıstığı, ilk olarak 1933 yılında ürettiğimiz, Türkiye’nin ve dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatası olan Nestlé Damak’ın en önemli içeriği. Türkiye’de çok sevildiği gibi bugün dünyaya yayılmış bir lezzet. Halihazırda 15 pazara ihraç ettiğimiz Nestlé Damak’ı bir dünya markası yapmayı hedeflerken ülkemizin en önemli tarımsal değerlerinden olan Antep fıstığına yönelik Fıstığımız Bol Olsun projesiyle bölgede yarattığımız değişimi görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aradan geçen 8 yılda çok sayıda üreticiye dokunduk, verimlilikte önemli iyileşmeler kaydettik ve en önemlisi alışkanlıkları değiştirmeye başladık. Antep fıstığının nesiller boyu sürdürülebilirliği için önümüzdeki yıllarda da çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Seçkin, yenilikçi, besleyici ve sağlıklı evcil hayvan ürünleri ile alanında dünya lideri olan Nestlé Purina PetCare tarafından da “Rehber Köpekler” konulu bir panel yapıldı.

Nestlé Purina PetCare Genel Müdürü Ayça Erkol, Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tunçer, Rehber Köpek Eğitmeni Burcu Bora ve Rehber Köpek Sahibi Yusuf Uçar’ın katılım gösterdiği panelde rehber köpeklerin insanların yaşamına nasıl dokunduğu ve bu köpeklerin ne kadar önemli olduğu hayat hikâyeleri eşliğinde ziyaretçilerle paylaşıldı.

Erkol: “Yaklaşık 10 ton mamayı rehber köpeklerle buluşturduk”

Panelde söz alan Nestlé Purina PetCare Genel Müdürü Ayça Erkol, Rehber Köpekler Derneği ile yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Nestlé Purina PetCare olarak tüm dünyada hayvanlarla bir arada olmanın insanlara çok olumlu etkileri olduğuna inanıyoruz. Bu yaklaşımla, 2015 yılından bu yana Rehber Köpekler Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda derneğin mama sponsorluğunu yürütüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 10 ton mamayı rehber köpeklerle buluşturduk. Tabii en önem verdiğimiz şeylerden biri de yeni rehber köpeklerin yetişmesine destek olabilmek. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu panel ile bu konudaki duyarlılığı ve bilinci artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak: Excel iletişim